Magazine - Pro Bono Publico - SIGNATURLINDBERG


Artiklar - Kåserier - Anekdoter - Krönikor med koppling till måltiden & måltidsindustrin.


Med "dryga" trettio år från en bransch som uppfann begreppet och innebörden av cynism.

Med tidigare erfarenhet som kökschef samt restaurangchef, ja även lärare inom hotell & restaurangs eftergymnasiala utbildningar.

Hos de sistnämnda var jakten på stålar det centrala.


"Den uppsträckta handen är för moi nyfikenhet och ifrågasättande. Men ifrågasätt inte deras

Kunskapsmatriser"


Adekvat validering och elevhälsa var sekundärt. Men häng med, detta kommer bli kul. - Ingen eller inga oskyldiga kommer att hängas ut. Nej för det finns ingen eller inga oskyldiga.

Food & Beverage

pH Lindberg


"Om något här skulle förolämpa någon får denne förklara varför. Det kan knappast förväntas av mig att jag ska ta hänsyn till att somliga inte kan "kontrolera sina känslor". Jag har inte för avsikt att censurera mig."

I denna bild ryms det många anekdoter, dom flesta går dock inte att berätta av diverse olika etiska & integritets hämmande anledningar.

Kunden läser er annons.

Klickar sedan på "Klick" och

är då på er hemsida.

- Lysande👍🏼 - Tack🙏🏼

Lägga till din egen text - eller varumärke!

Food & Beverage

Det svenska köket

och vår självförsörjning


”Vad är traditionellt svenskt?”


Nu ska vi veckla in oss i detta!

Det kommer vara både subjektivt

och objektivt.

Mina egna aha upplevelser,

ja dom blandas med insikter

som givits moi!



Hur denna text kommer sluta är öppet, var beredd på att det inte

kommer något givet slut.

Detta är ett pågående samtal jag har med mig själv.

Drivkraften är söka frågeställningar, jag kan finna mig sittandes med för mig givna svar. ja det låter märkligt!

Men för att förstå svaret måste jag söka efter frågeställningen.


Fortsättning följer.



Då Var det dax för påsken igen.

Den kom sent i år, nu srår står den för dörren.


Hönsägg är förstås vanligt på påskbordet, men många serverar också rätter med fiskägg, inte sällan i form av så kallad "caviar". Den som har vänt på en sådan burk vet dock att de innehåller en rad olika tillsatser.


Mest iögonfallande är kanske färgämnena, som ger dem dess orangea eller svarta färg, för att imitera löjrom eller "äkta" störkaviar. En tillverkare har använt inte mindre än fem färgämnen för att få till den rätta nyansen.


Men det finns alternativ, helt utan tillsatser. Läs mer i 


Supporta gärna Äkta vara, om du gillar det som dom gör. Du gör det här: aktavara.org/bli-supporter 


Dessa råvaror och livsmedel brukars åretrunt, så undertecknad fäster denna här.


unsplash